Διάλεξη για τα 25 χρόνια του Προγράμματος Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

13/03/2019

Με την ευκαιρία των εορτασμών για τα 25 χρόνια από την έναρξη του Διεθνούς Προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», του οποίου Εθνικός Χειριστής είναι η CYMEPA (Κυπριακή Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος), και το οποίο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και με χορηγό την Cyta, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Νεολαία και Περιβάλλον».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 στη Λευκωσία, στο Αμφιθέατρο των Κεντρικών Γραφείων της Cyta, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00π.μ και θα ανοικτή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και το κοινό.

Με μεγάλη χαρά και τιμή σας πληροφορούμε ότι κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Πρόεδρος της  Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής των Ελλήνων, κα Κατερίνα Ιγγλέζη Θεοδώρου. Σημειώστε ότι, η κα Ιγγλέζη, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της, θα αφιερώσει χρόνο για να απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου.

Το διεθνές πρόγραμμα  «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» συντονίζεται από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Foundation for Environmental Education - FEE) και εφαρμόζεται σε πάνω από 40 χώρες.  Εθνικός Χειριστής όλων των Προγραμμάτων του FEE για την Κύπρο είναι η CYMEPA.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Ιωάννας Παναγιώτου.

Πληροφορίες: 25343311(Cymepa)


*Ακολουθεί το Βιογραφικό της κας Ιγγλέζη

Κατερίνα Ιγγλέζη

Γεννήθηκε στην Ιερισσό το 1967, όπου μεγάλωσε και κατοικεί ως σήμερα. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Είναι πτυχιούχος της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε επί 18 χρόνια, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ως Δασολόγος, στο Δασαρχείο της Αρναίας.

Διετέλεσε μέλος του Συνασπισμού και είναι μέλος  του ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του.  Από τα εφηβικά της χρόνια ασχολείται ενεργά με τα κοινωνικά και οικολογικά κινήματα. Συμμετείχε σε κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική. Για πολλά χρόνια δραστηριοποιείται με συνέπεια και αποφασιστικότητα στον αγώνα ενάντια στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική [εξόρυξη και μεταλλουργία χρυσού], ενάντια στην περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή του τόπου της. 

Εκλέγεται βουλευτής Χαλκιδικής με το ΣΥΡΙΖΑ από το 2012. Από τον Οκτώβριου του 2015 έως και σήμερα είναι Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και της Υποεπιτροπής Υδατικών Πόρων της Βουλής των Ελλήνων. Κατά τη βουλευτική της θητεία τελεί μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είναι  επίσης μέλος της Ομάδας Φιλίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με την Κίνα, Βενεζουέλα, Τσεχία και Κροατία, στην οποία είναι Γραμματέας.

Έχει εκπροσωπήσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις Διασκέψεις των Μερών (COP) της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (UNFCCC) καθώς και στις συναντήσεις των Κοινοβουλίων  που οργανώνονται από την IPU (Inter- Parliamentary Union) στο πλαίσιο της COP από το 2015 έως και σήμερα.

Συμμετείχε με την ελληνική αντιπροσωπεία στις εργασίες του Πολιτικού Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2018, όπου παρουσιάστηκε η Εθνική Έκθεση Αξιολόγησης της Ελλάδας (VNR) στο πλαίσιο της εθελοντικής αξιολόγησης της χώρας για την εκπλήρωση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με ορίζοντα την υλοποίηση της «Ατζέντας 2030».

Ιστότοπος:  https://katerinaigglezi.wordpress.com